Ο Τσαβούσογλου απειλεί με «ατύχημα»

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ» κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «να συνετιστεί», (κατά λέξη: να μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του), λέγοντας πως «αν συμβεί κάποιο ατύχημα δεν θα μπορεί να διορθωθεί».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τις διερευνητικές συνομιλίες. «Ο εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς είναι ταυτόχρονα και Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες. Εμείς συμπεριφερόμαστε με λογική για να μην υπάρχει ένταση με τη γείτονά μας», δήλωσε, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Ο (Έλληνας) Υπουργός Άμυνας ας συνετιστεί. Δεν πρέπει να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι συμπεριφερόμαστε με λογική. Ξέρουμε να δίνουμε και την απαραίτητη απάντηση. Η στάση του Υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς για αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται με διάλογο. Πρέπει να υπάρξει κοινή λογική. Αν η κατάσταση κλιμακωθεί και «Αλλάχ φυλάξοι», γίνει ένα ατύχημα, που κανένας δεν θέλει, δεν θα μπορεί να διορθωθεί μετά. Εμείς συμπεριφερόμαστε με μεγάλη ωριμότητα. Και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πρέπει να συμπεριφέρεται με ωριμότητα», συμπλήρωσε.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Η συνοχή της κυβέρνησης δεν θα σπάσει ποτέ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καμμένος στον ΑΝΤ1 για τις τουρκικές προκλήσεις: Ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μπακογιάννη: Κινήσεις με θεατρικό στοιχείο καλό είναι να αποφεύγονται όταν οι Τούρκοι πάνε γυρεύοντας – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ