Ακιντζί: Ένας λογικός αριθμός Τούρκων στρατιωτών θα βοηθήσει την Κύπρο

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο, με το οποίο να αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, «η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία», είπε, «είναι ανοικτές να συζητήσουν προσαρμογή της δομής του 1960 στο 2017».

Σε συνέντευξη στο τουρκικό CNN, ο κ. Ακιντζί υποστήριξε, ωστόσο, ότι «θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών», λέγοντας ότι η παρουσία στρατού συνδέεται με τη συμφωνία συμμαχίας, που θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου».

Για το περιουσιακό, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι σε περίπτωση λύσης θα δημιουργηθεί μια επιτροπή, στην οποία θα συμμετάσχουν με ίσο αριθμό Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και αν χρειαστεί και ξένοι ειδικοί. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι για να ισχύσουν οι χάρτες που έχουν υποβληθεί, πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα ζητήματα.

 

Διαβάστε επίσης

Το φοβερό σκίτσο του Economist για τον ρόλο του Ερντογάν στο Κυπριακό – ΦΩΤΟ

Ειδική αναφορά στο Κυπριακό στην Διακήρυξη της Λισαβόνας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ