Bloomberg: Η Μέρκελ “μελετά προσεκτικά” τον Τραμπ

Τις παλιές συνεντεύξεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μελετά προσεκτικά η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο σχετικές πηγές.

Η κ. Μέρκελ προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να αναζητήσει ενδείξεις για το πώς θα μπορούσε να ασκήσει επιρροή στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο όταν συναντηθούν για πρώτη φορά, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Ειδικότερα, η Ευρωπαία ηγέτιδα, η κ. Μέρκελ που “μπήκε” περισσότερο στο στόχαστρο του κ.Tραμπ πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, εντυπωσιάστηκε από τους ξέφρενους υποστηρικτές του κατά τη μετεκλογική, ευχαριστήρια περιοδεία του αλλά και από μία συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα ο Αμερικανός πρόεδρος στο περιοδικό “Playboy” στην οποία ανέφερε πως θα διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ μόνο εάν” έβλεπε” τις ΗΠΑ να κατρακυλούν.

Η κ. Μέρκελ προσπαθεί να “ζυγίσει” το νέο Πρόεδρο την ώρα που ετοιμάζει τη δική της εκστρατεία για να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στις γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου.

Η Καγκελαρία στο Βερολίνο έχει ήδη έρθει σε επαφή με την ομάδα του Tραμπ για να προτείνει μία συνάντηση σύντομα, κάτι που θα έδινε στην κ. Μέρκελ την ευκαιρία να κερδίσει την προσοχή του νέου Αμερικανού Προέδρου και να αντικρούσει την απορριπτική του στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και το ελεύθερο εμπόριο, σύμφωνα με Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με το βίντεο για τις εκδιδόμενες Ρωσίδες στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter

Bloomberg: Η Μέρκελ διαβάζει Playboy για να… κατανοήσει τον Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ