28.000 αστυνομικοί και κλοιός ασφαλείας 8 χιλιομέτρων γύρω από τον Τραμπ

Κλοιός ασφάλειας 8 χιλιομέτρων, με την ανάπτυξη 28.000 αστυνομικών θα σχηματιστεί γύρω από το κέντρο της Ουάσιγκτον, για την προεδρική ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.

Τα σχέδια ασφάλειας που έχει εκπονήσει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, για τη σημερινή τελετή της προεδρικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 28.000 αστυνομικών και λοιπού προσωπικού ασφαλείας.

Ο κλοιός ασφάλειας που θα δημιουργηθεί μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από το κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, θα έχει μήκος οκτώ χιλιομέτρων.

Για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας θα χρησιμοποιηθεί συρματόπλεγμα μήκους αρκετών χιλιομέτρων, οδοφράγματα, αλλά και ειδικά εμπόδια κατά της διέλευσης φορτηγών.

Διαδηλώσεις

Από την άλλη μεριά, μία ομάδα διαδηλωτών, που είναι γνωστή ως Distrupt J20 γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε καθένα από τα 12 σημεία αστυνομικού ελέγχου, ενώ θα εμποδίσει και την πρόσβαση στις εορταστικές εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον.

Οι αστυνομικές αρχές της αμερικανικής πρωτεύουσας, έχουν δεσμευτεί προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συνταγματικά δικαιώματα των διαδηλωτών, αναφορικά με την ελευθερία του λόγου, αλλά και την οργάνωση ειρηνικών συγκεντρώσεων.

Παρά τη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, ο αριθμός των 900.000 ανθρώπων που αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Ουάσιγκτον, είναι σημαντικά μικρότερος από τα δύο εκατομμύρια των ανθρώπων που έφτασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα για την πρώτη προεδρική ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 2009. Για τη δεύτερη προεδρική ορκωμοσία του το 2013, είχαν φτάσει στην Ουάσιγκτον ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Τέλος, η πρόβλεψη του σημερινού καιρού για την Ουάσιγκτον αναφέρει βροχόπτωση, εξέλιξη που εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τη συμμετοχή στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις υποστήριξης ή διαμαρτυρίας κατά του Τραμπ. Παρά την αρχική απαγόρευση, οι αστυνομικές αρχές επέτρεψαν τη χρήση ομπρελών μικρού μεγέθους για όσους θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ράλι του Μόντε Κάρλο – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός είναι ο 26χρονος ελληνικής καταγωγής δράστης της επίθεσης στη Μελβούρνη – ΦΩΤΟ

Στη Μέρκελ το τελευταίο επίσημο τηλεφώνημα του Ομπάμα – Τι της είπε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ