Συγκλονίζει μαρτυρία από την Ιταλία: Κάλεσα σε βοήθεια, αλλά δεν με πίστεψαν

Συγκλονίζει η μαρτυρία του εργοδότη του 38χρονου που σώθηκε από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Όπως ανέφερε ο Κουιντίνο Μαρτσέλα, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή Σίλβι, ο 38χρονος Τζαμπιέρο Παρέτε, επικοινώνησε μαζί του ζητώντας βοήθεια καθώς είχε βρει καταφύγιο μαζί με έναν ακόμα άνδρα στο αυτοκίνητό του λίγο πριν η χιονοστιβάδα θάψει το ξενοδοχείο.

Αμέσως ο Μαρτσέλα ειδοποίησε τις αρχές, αλλά  οι εκκλήσεις του για βοήθεια δεν εισακούστηκαν, παρά μόνο δυο ώρες αργότερα όπως υποστηρίζει.

Οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα La Repubblica:

«Εχθές στις 17:30 έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον μάγειρά μου μέσω Whatsapp, ο οποίος έκανε διακοπές με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, έξι και οκτώ ετών. Μου είπε: “Βοήθεια, εδώ έπεσε χιονοστιβάδα, το ξενοδοχείο δεν υπάρχει πια, εξαφανίστηκε, έχει θαφτεί. Σώθηκα, είμαστε δύο, αλλά καλέστε για βοήθεια, καλέστε τους διασώστες”.

Μέσω της αστυνομίας ζήτησα να με φέρουν σε επαφή με το κέντρο συντονισμού της περιφέρειας. Εκεί μία κυρία μου απάντησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εντός εισαγωγικών. Μου είπε ότι είχε καλέσει στο ξενοδοχείο δύο ώρες πριν και ότι όλα ήταν εντάξει. Αλλά πώς γίνεται να είναι όλα καλά; Της είπα ότι είμαι τίμιος άνθρωπος και ότι ο μάγειράς μου δεν αστειεύεται με αυτά τα πράγματα. Αλλά δεν θέλησε να με πιστέψει. Εγώ επέμεινα. Κάλεσα όλα τα τηλεφωνικά κέντρα έκτακτης ανάγκης. 115, 112, 118, 117, 113. Τρέλανα τον κόσμο, όταν τελικά στις οκτώ άναψαν τις μηχανές.

Στο μεταξύ, επικοινωνούσα μαζί του μέσω μηνυμάτων, αλλά και μέσω κλήσεων. Μου έλεγε “βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια”. Τον ρώτησα πώς είναι η κατάσταση και μου είπε ότι “είναι όλοι νεκροί”! Το πρωί όταν τον πήραν οι διασώστες με τα σκι, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Μου είπε: “Έχω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Τα έχασα όλα”».

Διαβάστε επίσης:

RAI: Υπάρχουν και παιδιά στο ξενοδοχείο Rigopiano – ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες σοκ μέσα από το ξενοδοχείο στην Ιταλία-Δεκάδες νεκροί μετά τη χιονοστιβάδα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ