“Καμπανάκι” από ανθρωπιστικές οργανώσεις για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα λόγω ψύχους

Δημοσίευμα για την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα λόγω του χιονιά φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Independent.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει στην Ελλάδα ότι χωρίς την κατάλληλη στέγαση οι πρόσφυγες μπορεί να παγώσουν μέχρι θανάτου, καθώς η χώρα πλήττεται από χαμηλές θερμοκρασίες».

Στη συνέχεια γίνεται εκτενής αναφορά στη Μόρια σημειώνοντας ότι «15.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες συνωστισμού και σε λεπτές καλοκαιρινές σκηνές».  «Οι Αρχές έχουν επικριθεί για τη μη κατάλληλη προετοιμασία για τον απειλητικό χειμώνα για τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Ταυτόχρονα, φιλοξενείται δήλωση των «Γιατρών χωρίς Σύνορα«, οι οποίοι αναφέρουν ότι «η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να κάνει τη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων πιο άθλια».

Συν τοις άλλοις, επί του θέματος τοποθετήθηκε από τη Γενεύη και ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας, Άντριαν Έντουαρντς. «Μας ανησυχεί η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

“Πνίγηκαν” στο χιόνι οι σκηνές των μεταναστών στη Μόρια – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ