«Πραγματική ευκαιρία» χαρακτήρισαν τη Διάσκεψη για το Κυπριακό Μέι και Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησαν ότι η Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, συνιστά μία “πραγματική ευκαιρία” για μία δίκαιη λύση διαρκείας στην Κύπρο.

Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία η οποία επικεντρώθηκε στις συνομιλίες της ερχόμενης εβδομάδας στη Γενεύη. Επιπλέον, η Μέι εξέφρασε στον Ερντογάν και τα συλλυπητήριά της για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

“Εξέφρασαν την ελπίδα οι επικείμενες συνομιλίες στη Γενεύη να δώσουν την ευκαιρία για μία δίκαιη λύση διαρκείας στο Κυπριακό”, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες “συμφώνησαν επί της σημασίας επίτευξης μίας επιτυχούς κατάληξης στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Κύπρο στη Γενεύη”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίσης, “σημείωσαν ότι πρόκειται για μία πραγματική ευκαιρία να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και να υπάρξουν εγγυήσεις σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου της Βρετανίας.

Η Μέι πρόκειται -όπως είπε ο ίδιος- να επισκεφθεί την Τουρκία “στις αρχές του χρόνου”, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε ακριβώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά μετά τη συνάντηση του με τον Τσαβούσογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μαξίμου: Ο Τσίπρας πάει Γενεύη, εάν πάει και ο Ερντογάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ