ΗΠΑ – Ένα κεντρικό τεχνικό πρόβλημα δημιούργησε τεράστιες ουρές σε όλα τα αεροδρόμια

Ένα τεχνικό πρόβλημα στον κεντρικό υπολογιστή της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων επηρέασε χθες όλα τα μεγάλα αμερικανικά αεροδρόμια.  

Δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου διαβατηρίων, με το πρόβλημα να κρατά περίπου τέσσερις ώρες, αλλά λύθηκε.

“Τη στιγμή αυτή, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η διακοπή υπηρεσίας ήταν εσκεμμένη”, είπε μια εκπρόσωπος σε δήλωσή της, αναφερόμενη στην πιθανότητα παραβίασης του συστήματος.

Η διακοπή κράτησε από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 π.μ. περίπου ώρας Νέας Υόρκης (12:00 μεσάνυχτα έως 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), και όλα τα αεροδρόμια έχουν επανασυνδεθεί με το σύστημα, είπε η εκπρόσωπος Τζένιφερ Εβανίτσκι στη δήλωσή της.

Μεταξύ των αεροδρομίων που επηρεάστηκαν ήταν τα διεθνή αεροδρόμια στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη και την Ατλάντα.

“Κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής διακοπής, η Υπηρεσία είχε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που αφορούν την εθνική ασφάλεια και όλοι οι ταξιδιώτες πέρασαν έλεγχο σύμφωνα με τα στάνταρ ασφαλείας”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μεγάλες ουρές σε διάφορα αεροδρόμια, όπου οι ταξιδιώτες προσπαθούσαν να περάσουν από τον έλεγχο διαβατηρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στο Ιράκ εντός της εβδομάδας ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Ολάντ: Δεν τελειώσαμε με τους τζιχαντιστές, υπάρχει η Μοσούλη

Στις 10 Ιανουαρίου η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Ομπάμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ