Συναγερμός στην Ευρώπη: Επέστρεψε αρχιεκτελεστής του ISIS

Σε συναγερμό βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Ευρώπης μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι ο Κοσοβάρος τζιχαντιστής, Λαβντρίμ Μουχαχερί επέστρεψε στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον πρώην στρατιώτη του ΝΑΤΟ και νυν κορυφαίο εκτελεστή του ISIS, ο οποίος διαθέτει δικό του στρατό περί των 400 ατόμων που συντηρείται οικονομικά από την παράνομη εμπορική δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Οι πρώτοι που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιστροφή του γνωστού τζιχαντιστή στη Γηραιά ήπειρο ήταν οι Ιταλοί. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνεργάστηκαν με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

Εκτός αυτού επιβεβαιώθηκε και ότι και ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών του ISIS έχει καταφθάσει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πώς συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τον προορισμό τους και πού κατέληξαν.

Ο Λαβντρίμ Μουχαχερί είναι γνωστός και ως Αμπού Αμπντουλάχ ο Κοσοβάρος και είναι αλβανικής καταγωγής. Στον διεθνή Τύπο έχει γραφτεί ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει ομάδες σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη και να προβεί σε μαζικές τρομοκρατικές ενέργειες, δίχως να έχει διευκρινιστεί πού και πότε.

Από κει και πέρα, μαζί με τον Μουχαχερί φέρεται να έχει επιστρέψει στην Ευρώπη και ο υπαρχηγός του και εκ των κεφαλών του ISIS, Ριντβάν Χακίφι. Θεωρείται «εγκέφαλος» αρκετών διεθνών τρομοκρατικών χτυπημάτων. Μία από τις ενέργειες που του «χρεώθηκαν», ήταν η επίθεση στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Αλβανίας με το Ισραήλ, η οποία απετράπη και η επίθεση σε σερβική ορθόδοξη εκκλησία.

Να σημειώσουμε, βάσει των όσων αναφέρει η Daily Mail, ότι η ιταλική μυστική υπηρεσία ενημέρωσε τις αρχές του Κοσόβου, οι οποίες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έρευνα, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με τη στάση τους. Ωστόσο, οι διεθνείς αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και προσπαθούν να εντοπίσουν τον Κοσοβάρο τζιχαντιστή, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Ιστοσελίδα καλεί σε επιθέσεις εναντίον χριστιανών στην Ευρώπη

Ενισχυμένα λόγω ISIS μέτρα ασφαλείας στη Μαδρίτη για την Πρωτοχρονιά

Ερντογάν: Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος

Συναγερμός από την Frontex: Τζιχαντιστές εξοπλίζουν πρόσφυγες για τρομοκρατικές επιθέσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ