Τους νεκρούς του Περλ Χάρμπορ τίμησαν Ομπάμα και Αμπε – BINTEO

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκαν μαζί στο Περλ Χάρμπορ, στις νήσους της Χαβάης, σε μια συμβολική κίνηση που σκόπευε να τονίσει την ισχύ της αμερικανοϊαπωνικής συμμαχίας χθες, λίγες εβδομάδες προτού αναλάβει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών ο ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Άμπε και ο Ομπάμα τίμησαν τους νεκρούς στο Μνημείο του Θωρηκτού Arizona, μια πλωτή αποβάθρα πάνω από τα υπολείμματα του ομώνυμου θωρηκτού το οποίο βυθίστηκε στην αεροπορική επίθεση της Ιαπωνίας το 1941, γεγονός το οποίο ώθησε την Αμερική να μπει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Άμπε είναι ο πρώτος ιάπωνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται το μνημείο, το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο του ιστορικού χώρου στη νήσο Οάχου.

Η επίσκεψη του ιάπωνα ηγέτη στο Περλ Χάρμπορ ακολουθεί την προ μηνών επίσκεψη του Ομπάμα, την πρώτη ενός εν ενεργεία αμερικανού προέδρου, στη Χιροσίμα, όπου οι ΗΠΑ έριξαν την ατομική βόμβα το 1945.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία, ο Ομπάμα έκανε επίκληση για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να “ενισχύσουν κατά πολύ και να επεκτείνουν” τις πυρηνικές τους δυνατότητες, και σύμφωνα με αναφορές στα μέσα χαιρέτησε τον ανταγωνισμό μεταξύ χωρών για τα πυρηνικά όπλα.

Δείτε το βίντεο;

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή βίντεο:Dailymail

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ιστορική επίσκεψη Άμπε στο Περλ Χάρμπορ

Η δήλωση του Ομπάμα που δεν θα αρέσει στην Κλίντον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ