Κύπρος – Μόνο ο Αναστασιάδης μπορεί να εκπροσωπήσει τη Λευκωσία στη διάσκεψη της Γενεύης

H εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην διάσκεψη της Γενεύης θα πρέπει να γίνει δια του προέδρου της, Νίκου Αναστασιάδη, επισημαίνεται σε γνωματεύσεις , που ζήτησε από ειδικούς το Ελληνικό ΥΠΕΞ και διαβιβάστηκαν στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» σε γνωμάτευση του ομότιμου καθηγητή του διεθνούς δικαίου, τέως δικαστή στο ΕΔΑΔ και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος διατυπώνονται και εισηγήσεις τρόπων για να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι οποίοι υιοθετούνται , κατά την εφημερίδα, από την Λευκωσία.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Ροζάκης συμμετείχε στην Οξφόρδη σε κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση , που έγινε με πρωτοβουλία της Αθήνας, για να τεκμηριωθεί η θέση για τη κατάργηση των εγγυήσεων.

Από Αθήνα και Λευκωσία έχει διαμηνυθεί προς τα Ηνωμένα Έθνη πως οποιαδήποτε συμφωνία στην Γενεύη, χωρίς την παρουσία-εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας ως συμβαλλόμενου μέρους «θα είναι στον αέρα, δεν θα θεωρείται έγκυρη και πως θα μπορεί με προσφυγή σε δικαστήριο να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της συμφωνίας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ