Συρία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων των ανταρτών

Συνεχίστηκαν οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον πόλεων της επαρχίας Ιντλίμπ και αγροτικών περιοχών του Χαλεπιού που ελέγχονται απο τους αντάρτες, δύο ημέρες μετά την απομάκρυνση των αμάχων και ανταρτών από τον τελευταίο θύλακα που έλεγχαν στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με πηγές, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον οκτώ πλήγματα στις πόλεις Μπίνις, Σαρακέμπ και Τζισρ αλ Σούγουρ της Ιντλίμπ, και υπάρχουν πολλά θύματα, κυρίως μεταξύ των αμάχων.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ήταν ο στόχος σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία επί μήνες, όπως και το ανατολικό Χαλέπι όπου οι άμυνες των ανταρτών κατέρρευσαν και αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που κατείχαν.

Ο συριακός στρατός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η επόμενη κίνηση μετά την επικράτησή του στο Χαλέπι θα είναι να προσπαθήσει να διώξει τους αντάρτες από την Ιντλίμπ, όπου δρουν κυρίως ισλαμιστικές οργανώσεις που ανήκουν σε μια συμμαχία γνωστή ως Τζάις αλ Φάταχ.

Σύμφωνα με αντάρτες και κατοίκους, συριακά και ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς στο δυτικό και στο νότιο Χαλέπι για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η πόλη Χαν αλ Άσαλ, περίπου 14 χλμ. δυτικά του Χαλεπιού, επλήγη με βόμβες διασποράς, ενώ βομβαρδισμοί καταγράφηκαν επίσης στις πόλεις Αντάν και Χραϊτάν, σύμφωνα με ένα μέλος της οργάνωσης Τζάις αλ Μουτζαχεντίν. Βομβαρδίστηκε επίσης η κοντινή πόλη Αταρέμπ.

Παρότι ο συριακός στρατός, με τη βοήθεια παραστρατιωτικών που υποστηρίζονται από το Ιράν, μπόρεσε να πάρει τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Χαλεπιού, μεγάλα τμήματα της επαρχίας του Χαλεπιού παραμένουν στα χέρια ανταρτών.

Αντάρτες ανέφεραν πως απέκρουσαν μια έφοδο παραστρατιωτικών που υποστηρίζονται από τους Ιρανούς χθες, που είχε στόχο οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να προελάσουν στην περιοχή Ρασιντίν, δυτικά της πόλης του Χαλεπιού.

Ο συριακός στρατός συνεχίζει να χτενίζει περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού που ανέκτησε την Πέμπτη. Σύμφωνα με μια ειδησεογραφική υπηρεσία του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, οπλαποθήκες που είχαν εγκαταλείψει οι αντάρτες εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Θέμα εγκαθίδρυσης ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία θα θέσει στον Τραμπ ο Ερντογάν

Οργή Νετανιάχου για το ψήφισμα του ΟΗΕ κατά των ισραηλινών εποικισμών

Αναστασιάδης: Υπάρχει στενότατη συνεργασία Αθήνας-Λευκωσίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ