Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη και το Βατικανό

Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των Χριστουγέννων ενισχύθηκαν σήμερα σε όλη την Ιταλία και το Βατικανό, μετά τον θάνατο του νεαρού Τυνήσιου που φέρεται ότι ευθύνεται για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Ενώ οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν αν ο Άνις Άμρι είχε συνεργούς στην Ιταλία και αφού έγινε γνωστό ότι τρεις άνδρες που σχετίζονταν μαζί του συνελήφθησαν στην Τυνησία, οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη.

Στη Ρώμη απαγορεύτηκε σε ημιφορτηγά και νταλίκες να μπαίνουν στο κέντρο της πόλης. Πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχουν στήσει μπλόκα σε δρόμους που οδηγούν σε τουριστικά αξιοθέατα ή σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη στις γιορτές.

Στους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη λειτουργία των Χριστουγέννων στη βασιλική του Αγίου Πέτρου απόψε, περιπολικά της αστυνομίας και τζιπάκια του στρατού έχουν αναπτυχθεί κάθε 100 μέτρα.

Τα μέτρα έχουν ενισχυθεί επίσης στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις, ιδίως κοντά σε μεγάλες εκκλησίες όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί.

Διαβάστε επίσης:

Τι γύρευε στο Μιλάνο ο Άνις Άμρι; – Τα σενάρια που εξετάζουν οι ιταλικές αρχές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ