Αναστέλλονται οι απεργίες των Χριστουγέννων στη British Airways

Aκύρωσαν την απεργία που προγραμμάτιζαν ανήμερα των Χριστουγέννων και την 26η Δεκεμβρίου τα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας British Airways.

Σύμφωνα με την ένωση των εργαζομένων Unite, η απόφαση ελήφθη αφού δέχτηκαν μια αναθεωρημένη μισθολογική πρόταση από την εταιρεία, η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Η British Airways χαιρέτισε την ανακοίνωση.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην British Airways αποφάσισαν δια ψήφου στις 16 Δεκεμβρίου να απεργήσουν λόγω της μισθολογικής διένεξής τους με την εταιρεία.

Νωρίτερα η Unite είχε δηλώσει ότι πάνω από 2.500 μέλη της που εξυπηρετούν εγχώριες πτήσεις και πτήσεις του εξωτερικού θα απεργούσαν μετά τις 21 Δεκεμβρίου.

Εκτός την ανεσταλμένη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας, στη Βρετανία αυτόν τον μήνα έχει προκηρυχτεί σειρά απεργιών, από τους χειριστές αποσκευών, τους ελεγκτές εισητιρίων σε τρένα και μετρό, και τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου που εξυπηρετούν πελάτες στα γκισέ.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι έχει ασκήσει κριτική για το κύμα των απεργιών χαρακτηρίζοντάς τις “απαράδεκτη πράξη η οποία δείχνει περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους” τις ημέρες των Χριστουγέννων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ