Ο ύποπτος για το μακελειό στο Βερολίνο εκτιμάται ότι έφτασε στη Γερμανία μέσω Ιταλίας

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι αναζητείται ένας νέος ύποπτος για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στην επίθεση με φορτηγό εναντίον πλήθους ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν σχετικά πολλά ΜΜΕ της χώρας.

Πρόκειται για έναν Τυνήσιο που είναι γνωστός στην αστυνομία για τις σχέσεις του με δίκτυα σαλαφιστών.

«Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, αναζητούμε αυτόν τον ύποπτο» δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Βερολίνο ο Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη».

 

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την συνεδρίαση μιας επιτροπής της Μπούντεσταγκ, όπου οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της έρευνας.

Αν και ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του υπόπτου, οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν υπήκοο Τυνησίας.

«Πρόκειται για έναν Τυνήσιο ηλικίας 21 έως 23 ετών» είπε ο βουλευτής Στέφαν Μέγιερ, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας «διαθέτει προφανώς πολλές ταυτότητες».

«Προφανώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται επικίνδυνο το οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν και το οποίο ανήκει σε ισλαμιστικά-σαλαφιστικά δίκτυα», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Η αστυνομία τον αναγνώρισε χάρη σε ένα δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στην καμπίνα του φορτηγού, το οποίο σκότωσε 12 ανθρώπους προχθές το βράδυ σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, όπως μετέδωσαν νωρίτερα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ένας άλλος βουλευτής που ήταν επίσης παρών στην συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής επισήμανε από την πλευρά του ότι οι αρχές ανακάλυψαν το «πορτοφόλι» του υπόπτου στο σημείο, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Τυνήσιος πράγματι επέβαινε στο φορτηγό.

Σύμφωνα με τον Μέγιερ, ο άνδρας έφθασε «στη Γερμανία μέσω Ιταλίας εκμεταλλευόμενος την προσφυγική κρίση».

«Υπάρχει επομένως μια σχέση μεταξύ της προσφυγικής κρίσης και του τρομοκρατικού κινδύνου» πρόσθεσε ο βουλευτής της CSU, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών, των βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομική επιχείρηση στην πόλη Έμεριχ για τον δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ