Ο Ερυθρός Σταυρός ελπίζει στην επανέναρξη της εκκένωσης στο Χαλέπι

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ελπίζει ότι η εκκένωση των αμάχων και των τραυματισμένων από τις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου στη Συρία, θα ξαναρχίσει σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στο Χαλέπι, ενώ πολλοί κοιμούνται στους δρόμους υπό χαμηλές θερμοκρασίες, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διεξαγωγή της επιχείρησης εκκένωσης, την Παρασκευή, μετά από διαφωνία των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση στη Δαμασκό. Το βασικό αίτημα των δυνάμεων αυτών, είναι η εκκένωση δύο χωριών που έχουν περικυκλωθεί από τους αντάρτες.

Τόσο οι αντάρτες, όσο και κι ένας αξιωματούχος της συριακής κυβέρνησης, έχουν δηλώσει ότι μια νέα συμφωνία που αποτέλεσε το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης χθες, για την ολοκλήρωση της αποχώρησης των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, θα προβλέπει την αποχώρηση ανθρώπων από δύο χωριά, αλλά κι από τις πόλεις Μαντάγια και Ζαμπαντανί, που έχουν περικυκλωθεί από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Συρία – Αντάρτες έκαψαν λεωφορεία που θα απομάκρυναν αμάχους

Αναβλήθηκαν οι επιχειρήσεις εκκένωσης στο Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ