Ρωσία προς ΗΠΑ: Αποδείξτε τα περί παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει είτε να αποδείξουν ότι ισχύουν οι κατηγορίες περί παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με την υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας οργανισμών του Δημοκρατικού Κόμματος είτε να αφήσουν το θέμα.

“Θα πρέπει είτε να σταματήσει να γίνεται λόγος γι΄αυτό, είτε να δοθούν επιτέλους αποδείξεις. Αν όχι, όλο αυτό είναι περισσότερο από απρεπές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Τόκιο.

Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε την Πέμπτη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες ενδέχεται να επηρέασαν την ψηφοφορία η οποία κατέληξε στη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα να ανακοινώνει ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πρόσωπα που συνδέονται με τη Μόσχα έδωσαν στην ιστοσελίδα WikiLeaks υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τους λογαριασμούς του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, του Τζον Ποντέστα, και του Δημοκρατικού Κόμματος, μεταξύ άλλων.

Η Ρωσία απέρριψε κατ΄επανάληψη τις κατηγορίες εναντίον της, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς “αβάσιμους” και “μη επαγγελματικούς”, “που δεν στηρίζονται σε καμία πληροφορία ή απόδειξη”.

Από την πλευρά του ο Τραμπ υπαινίχθηκε εκ νέου χθες ότι ο Λευκός Οίκος έχει κομματικά κίνητρα όταν κατηγορεί τη Ρωσία ότι ευθύνεται για την ηλεκτρονική πειρατεία κατά της Δημοκρατικής αντιπάλου του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τον Πούτιν για τις κυβερνοεπιθέσεις στις αμερικανικές εκλογές

Βάιντμαν: Η πολιτική της ΕΚΤ είναι σε μεγάλο βαθμό ανίσχυρη να τονώσει την ανάπτυξη

Der Spiegel: Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ