Συγχωνεύονται τα Android OS και Chrome OS της Google; – ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία περί ενοποίησης των δύο λειτουργικών συστημάτων της Google, Android OS και Chrome OS, είχε διαδοθεί πριν από μερικά χρόνια σαν φήμη, ώσπου φτάσαμε στο σημείο να τη θεωρούμε δεδομένη, λόγω των τοποθετήσεων του Sundar Pichai τον περασμένο Μάρτιο και δημοσιευμάτων της Wall Street Journal ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του, η ενοποίηση δεν έγινε και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει ποτέ, ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνουμε από τις δηλώσεις του Hiroshi Lockheimer.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Android, Chrome OS and Play ερωτήθηκε σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για εμάς, δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να τα ενοποιήσουμε. Αμφότερα είναι εξαιρετικά επιτυχημένα. Θέλουμε απλά να εξασφαλίσουμε ότι το ένα θα επωφελείται από το άλλο».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά είδαμε ένα τέτοιο παράδειγμα με την υποστήριξη εφαρμογών Android από τα Chromebooks και ο Lockheimer τόνισε ότι ετοιμάζουν πολλές ακόμη αμφίδρομες συμβατότητες, αλλά σε καμία περίπτωση ενοποίηση των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Εφόσον ισχύουν όλα τα προαναφερθέντα, τότε γεννώνται νέα ερωτήματα σχετικά με το project Andromeda (θεωρητικά μια υβριδική ενοποιημένη έκδοση των Chrome OS-Android OS).

 

Πηγή: techgear.gr

Διαβάστε επίσης:

Sun: Βρήκαν τη χαμένη Ατλαντίδα στην Ανταρκτική;

Βίντεο-σοκ- Σκότωσε τον φίλο του σε απευθείας μετάδοση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ