Επεισόδια και συλλήψεις σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κατεχόμενα – ΦΩΤΟ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο στο ψευδοκράτος στο πλαίσιο γενικής απεργίας που πραγματοποιεί η πανσυνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αλλαγή της ώρας, ώστε να συμβαδίζει με αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι με αυτή της Τουρκίας, η οποία έχει αποφασίσει να παραμείνει στη θερινή ώρα.

Κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο είναι γυναίκες, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στην αυλή του κτιρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «Kibris», επικράτησε ένταση, οι “αστυνομικοί” χρησιμοποίησαν βία, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες από τις οποίες ένας “αστυνομικός” τραυματίστηκε. Ορισμένες τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες, μάλιστα, έγραψαν και για δύο “αστυνομικούς” τραυματίες.

Ακολούθησαν, όπως προαναφέραμε, οι συλλήψεις των τριών ατόμων, Νταβίτα Γκιουνμπάι, Φαϊκά Ντενίζ Πασιά και Χαβά Γκιουλές, ενώ επίσης ένας εκ των διαδηλωτών και μέλος του ΔΣ της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δασκάλων, ο Κεμάλ Γκιουτσβερέν, φέρεται να έχει σπάσει τα πλευρά του κατά τις συμπλοκές με τους “αστυνομικούς”.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο γραφείο ασφαλείας που βρίσκεται εντός του χώρο της “πρωθυπουργίας” και αναμένεται αργότερα να αφεθούν ελεύθεροι. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με την «Kibris», συνελήφθη και ένας μαθητής, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους παρευρισκόμενους. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί Τουρκοκύπριοι διαμαρτύρονται για τη βία από τους “αστυνομικούς” προς τους μαθητές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα και μετά τα πρώτα επεισόδια οι συνδικαλιστές και οι “αστυνομικοί” συμφώνησαν όπως διαλυθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε συμπληρώσει δύο ώρες. Με την αποχώρηση, όμως, των επικεφαλής των συντεχνιών μεγάλη ομάδα διαδηλωτών και μαθητών παρέμεινε έξω από την “πρωθυπουργία” και φώναζαν συνθήματα και εναντίον των συντεχνιών που αποχώρησαν.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν παραίτηση της «ψευδοκυβέρνησης» μετά το χθεσινό πολύνεκρο δυστύχημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ