Τι είναι η Ημέρα των Ευχαριστιών και πως γιορτάζεται – ΦΩΤΟ

Πριν από μερικά χρόνια γνωρίζαμε για την Ημέρα των Ευχαριστιών μόνο μέσα από τις αμερικάνικες ταινίες. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται συχνότερα στη χώρα μας καθώς  οι εκπρόσωποι των δανειστών έφυγαν από την Ελλάδα προκειμένου να τη γιορτάσουν.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών, γνωστή και ως Thanksgiving Day, είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς.

Με τη γιορτή των ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη γιορτή των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο εορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός). Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς το Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς. Η γιορτή αποκαλείται και «Ημέρα της Γαλοπούλας» (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Στις ΗΠΑ η γιορτή των Ευχαριστιών δεν συνδέεται με θρησκευτικές εκδηλώσεις ούτε έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα. Η γιορτή στηρίζεται στα αγροτικά φεστιβάλ που διοργάνωναν πολλοί λαοί από την αρχαιότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τη γιορτάζουν οικογενειακά ή με φίλους που καλούν στο σπίτι.

Την ημέρα αυτή τα εδέσματα που σερβίρονται στο γιορτινό τραπέζι είναι πολλά. Στο μενού υπάρχει απαραίτητα η γαλοπούλα  και ακολουθεί  η γέμιση, με την πιο παραδοσιακή να γίνεται με βάση το ψωμί και μυρωδικά και οι σάλτσες που συνοδεύουν τη γαλοπούλα.

Δείτε επίσης:

Το …εξωπραγματικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους του Λος Άντζελες – ΒΙΝΤΕΟ

Χιόνι τον Νοέμβριο στο Τόκιο έπειτα από 54 χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο φίλαθλος της Άρσεναλ που έχασε τον μισό αγώνα γιατί μιλούσε με την κοπέλα του – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ