Μέρκελ: Θα διατηρήσω τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία

“Φυσικά και θα διατηρήσω τους διαύλους επικοινωνίας” με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την γενική πολιτική συζήτηση για τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2017 στη γερμανική βουλή.

Ο περιορισμός της ελευθερίας του Τύπου και η φυλάκιση χιλιάδων επί χιλιάδων πολιτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επικρίνοντας τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Ωστόσο, τάχθηκε κατά της διακοπής των επαφών και χαιρέτισε την πρόσφατη επίσκεψη του σοσιαλδημοκράτη υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ στην Τουρκία :

“Η Γερμανία έχει κάθε συμφέρον να συνεργαστεί με έναν συνετό τρόπο με την Τουρκία, “αλλά αυτό δεν αποκλείει το να ειπωθεί ξεκάθαρα ό,τι θεωρείται ανησυχητικό”, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του Ερντογάν ότι η Γερμανία δεν συμμετέχει επαρκώς στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η χώρα της «πράττει όσα και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας» και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αντιταχθούν στους λαϊκιστές.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά: Δεν έχει αξία για μας η ψηφοφορία της Ε.Ε

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο Ερντογάν: Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο –ΒΙΝΤΕΟ

To ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ