Ισραήλ: Αντιδράσεις από τη Διεθνή Αμνηστία για τη δίωξη Παλαιστίνιου ακτιβιστή

Ανυπόστατες χαρακτήρισε η Διεθνής Αμνηστία τις κατηγορίες που απήγγειλαν οι αρχές του Ισραήλ εις βάρος παλαιστίνιου ακτιβιστή, μία ημέρα πριν αρχίσει η δίκη του.

Ο Ίσα Άμρο, ιδρυτής της ΜΚΟ Youth against Settlements (Η νεολαία εναντίον των οικισμών) στη Χεβρώνα, αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον  ισραηλινού στρατοδικείου, αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει οτι πολλές από τις κατηγορίες αυτές δεν αποτελούν ποινικά αδικήματα διεθνώς, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ακτιβιστής διώκεται και για μια επίθεση την οποία κατηγορείται πως διέπραξε ενώ βρισκόταν σε μια ισραηλινή φυλακή.

Σε ανακοίνωσή της, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι «έπειτα από τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων εις βάρος του κατηγορουμένου, που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο, του ασκήθηκαν διώξεις για μια σειρά αδικημάτων, κυρίως συμμετοχή σε ταραχές, επιθέσεις εναντίον στρατιωτών, υποκίνηση σε βία και παρακώλυση του έργου των δυνάμεων επιβολής του νόμου».

«Ο καταιγισμός των κατηγοριών σε βάρος του Ίσα Άμρο δεν αντέχει σε σοβαρή εξέταση. Αν καταδικαστεί, θα θεωρήσουμε τον Ίσα Άμρο κρατούμενο συνείδησης» απάντησε η Μαγκνταλένα Μουγράμπι, υποδιευθύντρια του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος διαψεύδει ότι χρησιμοποίησε βία, ισχυριζόμενος πως τάσσεται υπέρ της ειρηνικής αντίστασης στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση οτι θέτει στο στόχαστρο τη δουλειά του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Yπό στενή παρακολούθηση θέτουν οι μυστικές υπηρεσίες ακροδεξιά οργάνωση

Ράμα: Ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων το “τσαμικό” – Εγείρει ζήτημα συνολικής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ