Γερμανία: Yπό στενή παρακολούθηση θέτουν οι μυστικές υπηρεσίες ακροδεξιά οργάνωση

Yπό παρακολούθηση θα θέσει η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας την ακροδεξιά οργάνωση Reichsbürger («Πολίτες του Ράιχ»), μερικές εβδομάδες αφότου ένα μέλος της πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικό.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε την ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, μία εβδομάδα μετά την επισήμανση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο Reuters, ότι τα μέλη της ακροδεξιάς στη Γερμανία μοιάζουν να είναι όλο και πιο διατεθειμένα να διαπράξουν βίαιες ενέργειες και δικτυώνονται με ομοϊδεάτες τους, μέλη αντίστοιχων οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ.

Τα μέλη του «Κινήματος των Πολιτών του Ράιχ», που υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή Γερμανία ως νόμιμο κράτος κι επιμένουν να υποδύονται ότι το πάλαι ποτέ «Γερμανικό Ράιχ» (Deutsche Reich) συνεχίζει να υπάρχει παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ο κίνδυνος που απορρέει από αυτήν την οργάνωση αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Είναι καιρός να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τι κάνουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.

Η δολοφονία του αστυνομικού από μέλος της οργάνωσης έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια εφόδου στο σπίτι του με σκοπό την κατάσχεση των κυνηγετικού και αθλητικού οπλισμού του, που οι γερμανικές αρχές του απαγόρευσαν να κατέχει όταν ανακάλυψαν πως ανήκει στους «Πολίτες του Ράιχ». Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί.

 

Πηγή: reuters

Διαβάστε επίσης:

Ράμα: Ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων το “τσαμικό” – Εγείρει ζήτημα συνολικής διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο των πυροβολισμών στη Δανία

Οι πρώτες εικόνες από το εμπορικό κέντρο στη Δανία – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ