Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια της soul Σάρον Τζόουνς

Η Αφροαμερικανή τραγουδίστρια της soul Σάρον Τζόουνς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Η τραγουδίστρια, η οποία έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης της.

Παρότι υπήρξε τραγουδίστρια για το μεγαλύτερο μέρος της ζωή της, η Τζόουνς έγινε γνωστή σε αρκετά μεγάλη ηλικία αφού το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1996 όταν ήταν 40 ετών.

Κυκλοφόρησε αρκετά άλμπουμ με ήχους από την κλασική funk και soul μουσική της δεκαετίας του 70′ και απέκτησε πολυάριθμους θαυμαστές στη διάρκεια της καριέρας της.

Το 2014 ήταν υποψήφια για Γκράμι στην κατηγορία για το καλύτερο άλμπουμ R&B για το άλμπουμ της με τίτλο Give the People What They Want, στο οποίο είχε συνεργαστεί με το συγκρότημά της, τους Dap-Kings.

Παρότι διαγνώστηκε με καρκίνο το 2013 και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπεία συνέχισε να τραγουδάει.

Το 2015 η Μπάρμπαρα Κόπλ γύρισε ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορούσε την μάχη της τραγουδίστριας με τον καρκίνο και είχε τίτλο Miss Sharon Jones.

Συχνά την συνέκριναν με τον Τζέιμς Μπράουν. Η “βασίλισσα τη funk” συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Λου Ριντ και η Έιμι Γουάινχαουζ, στης οποίας το άλμπουμ Back to Black είχε συμμετάσχει.

Πρώην σωφρονιστική υπάλληλος, η Τζόουνς καταγόταν από την Ογκούστα της Τζόρτζια κι είχε ξεκινήσει να τραγουδάει σε εκκλησίες.

Το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο “It’s a holiday soul party” κυκλοφόρησε το 2015.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών οι ανιψιοί της πρώτης κυρίας της Βενεζουέλας

ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο της πτώσης του αεροσκάφους στη Νεβάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ