Η λατρεία του Κοέν για την Ύδρα και την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

«Αυτή ήταν η πιο έξυπνη κίνηση που έκανα ποτέ στη ζωή μου» είχε πει σε συνέντευξή του  ο Λέοναρντ Κοέν για την μεγάλη του αγάπη, την Ύδρα και συγκεκριμένα για την αγορά ενός σπιτιού στο νησί έναντι 1.500 δολαρίων χρησιμοποιώντας τα χρήματα που του άφησε η γιαγιά του.

Το σπίτι αυτό, το οποίο τότε δεν είχε ούτε καν ρεύμα ή τρεχούμενο νερό, αποτέλεσε για τον μεγάλο τροβαδούρο ένα καταφύγιο, έναν ιδιωτικό χώρο στον οποίο θα μπορούσε να εργαστεί απερίσπαστος είτε στην μεγάλη ταράτσα είτε στο δωμάτιο μουσικής που κάποια στιγμή εγκατέστησε στον τρίτο όροφο.

Τα συναισθήματα του μεγάλου τραγουδοποιού για την Ελλάδα και ειδικά για την Ύδρα ήταν γνωστά σε όλους. Στην Ύδρα ο Κοέν ανακάλυψε τον ελληνικό τρόπο ζωής, τους εναλλακτικούς ρυθμούς εργασίας και διασκέδασης τόσο το καλοκαίρι όσο και σε καθημερινό επίπεδο.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε το «ταξίδι» του και το τραγούδι Bird on the Wire όταν ο Κοέν έφτασε στην Ύδρα, ένα νησί που τότε δεν είχε καλώδια τηλεπικοινωνιών, κανένα τηλέφωνο και ρεύμα. Όμως σύντομα εμφανίστηκαν οι πρώτες κολόνες και μετά τα σύρματα. «Καθόμουν και κοίταζα από το παράθυρο τα σύρματα του τηλεφώνου και σκεφτόμουν πώς ο πολιτισμός με έχει εγκλωβίσει και δεν θα με αφήσει να γλιτώσω από αυτόν τελικά. Δεν θα μπορούσα τελικά να ζήσω τη ζωή του 11ου αιώνα που πίστευα ότι είχα ανακαλύψει ότι μου ταιριάζει. Οπότε αυτό ήταν το ξεκίνημα» έλεγε ο ίδιος για το τραγούδι.

Δείτε το βίντεο:

 

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Juasmalo 

Διαβάστε επίσης:

Πλήθος κόσμου έξω από του σπίτι του Κοέν – ΦΩΤΟ

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά αποχαιρετά τον Λέοναρντ Κοέν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ