Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Γερμανικό προξενείο

Σε 2 νεκρούς και 32 τραυματίες ανεβάζουν νεότερες πληροφορίες τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό προξενείο που βρίσκεται στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν.

Η επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών το οποίο οδηγούσε καμικάζι αυτοκτονίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Σάγεντ Καμάλ Σαντάτ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι εστάλησαν ενισχύσεις και ότι συγκεντρώνονται πληροφορίες. Στην περιοχή ακούγονται σειρήνες ασθενοφόρων, ενώ γίνονται υπερπτήσεις ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου η έκρηξη έσπασε όλα τα τζάμια των παραθύρων σε ακτίνα «χιλιομέτρων» και τρομοκράτησε τους κατοίκους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή αναφέροντας ότι διαπράχθηκε σε αντίποινα για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν στις 3 Νοεμβρίου.

Επίσης, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν πρόσθεσε οτι και άλλοι ισλαμιστές αντάρτες παρεισέφρησαν στο κτίριο για να συνεχίσουν την επίθεση, κάτι όμως το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές, αν και κάτοικοι της περιοχής γύρω από το γερμανικό προξενείο ανέφεραν πως άκουσαν πυρά σε αναρτήσεις τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τη νεπίθεση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της γερμανικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν υπό τη διοίκηση του NATO, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για το εάν υπάρχουν θύματα και πόσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας που ο Τραμπ αποκάλεσε απόλυτο σταρ –ΒΙΝΤΕΟ

Η ξενάγηση της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ