Η αντίδραση του ISIS για τη νίκη του Τραμπ

Με χαρά υποδέχθηκαν εξτρεμιστές ισλαμιστές τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, χαιρετίζοντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης το κέρδος που αναμένουν να έχουν από την εκλογή του νέου Προέδρου.

Πριν από τις εκλογές, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκρινε ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Αμερικανού μεγιστάνα και της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Όμως όταν το αποτέλεσμα των εκλογών άρχισε να ξεκαθαρίζει, ορισμένοι υποστηρικτές της εξτρεμιστικής οργάνωσης άρχισαν να διατρανώνουν τον ενθουσιασμό τους μπροστά στο ενδεχόμενο νίκης του Τραμπ.

«Πρέπει να χαίρεστε, εκείνος (ο Τραμπ) θα δείξει το άσχημο πρόσωπο της Αμερικής» σύμφωνα με έναν χρήστη.

«Η νίκη του Τραμπ είναι κάτι καλό για το μουσουλμανικό έθνος» έγραψε με ενθουσιασμό ένας άλλος, προτού εξηγήσει:

«Είμαι αισιόδοξος  διότι πρό��ειται για ένα η@@@@ο ταύρο, έναν υπερόπτη και αλαζονικό που είναι πιο χ@@@ς κι από τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους».

«Η χυδαιότητα του Τραμπ θα φέρει σε δύσκολη θέση τους Άραβες τυράννους και θα ενισχύσει το στρατόπεδο του τζιχάντ» υποστήριξε κάποιος από τους συμμετέχοντες σε ένα φόρουμ για τζιχαντιστές.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αντιδράσει επίσημα στην εκλογή του δισεκατομμυριούχου, η οργάνωση είχε κατά το παρελθόν αναφέρει ότι οι δύο υποψήφιοι των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί στο πλευρό του εβραϊκού κράτους και στον πόλεμο κατά του Ισλάμ» σύμφωνα με ένα άρθρο στην αγγλική γλώσσα που διανεμήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από ένα μέσο προπαγάνδας της οργάνωσης, το Αλ Χαγιάτ.

Ορισμένοι υποστηρικτές ωστόσο του Ισλαμικού Κράτους έκριναν σκανδαλώδη την ιδέα να γιορτάζεται η νίκη του ενός ή του άλλου υποψηφίου σε μια εκλογική αναμέτρηση «πολυθεϊστών».

«Οι δυο τους είναι τύραννοι και απλά θέλουμε να τους κόψουμε το κεφάλι» έγραψε ένας εξ αυτών.

Κάποιοι άλλοι εξτρεμιστές πανηγύρισαν όταν έμαθαν για τις διαδηλώσεις μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Για τον ιδεολόγο της Αλ Κάιντα, Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι, που ζει στην Ιορδανία, «ο Τραμπ στην εξουσία θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή της διαίρεσης των ΗΠΑ και την εποχή του κατακερματισμού τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Dailymail: Αυτή είναι η νέα λιμουζίνα του Τραμπ – ΦΩΤΟ

Οπαδοί του Τραμπ καταγγέλλουν όσους μένουν σε αμερικανικό έδαφος χωρίς άδεια

Στη Σλοβενία πανηγυρίζουν και σερβίρουν…”πρωινό Μελάνια Τραμπ”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ