Ο Ολάντ για τον Τραμπ: Η νέα αυτή κατάσταση απαιτεί μια ενωμένη Ευρώπη

Με καθυστέρηση συνεχάρη τον Τραμπ ο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «ανοίγει μια περίοδο ανασφάλειας». «Θα πρέπει να αντιμετωπίσω την περίοδο αυτή με διαύγεια και σαφήνεια» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: « Οι ΗΠΑ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος για τη Γαλλία. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ειρήνη, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι οικονομικές σχέσεις και η προστασία του πλανήτη. Για όλα αυτά τα θέματα θα αρχίσω χωρίς καθυστέρηση συζητήσεις με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση που θα αναλάβει από τις 20 Ιανουαρίου».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τις επαφές με «εγρήγορση και διαφάνεια, γιατί ορισμένες θέσεις που πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με βάση τις αξίες και τα συμφέροντα που έχει η Γαλλία με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε από την αμερικανικές εκλογές απαιτεί περισσότερο από ποτέ μια δυνατή Γαλλία, ικανή να αναλάβει τις ευθύνες της παντού ανά τον κόσμο». «Η νέα αυτή κατάσταση απαιτεί μια ενωμένη Ευρώπη, ικανή να εκφράζεται και να ασκεί την πολιτική της παντού όπου θίγονται τα συμφέροντά της ή οι αξίες της, όπως η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική συνοχή, η μάχη κατά της φτώχειας. Η εκλογή αυτή, περισσότερο παρά ποτέ μας οδηγεί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αυτές που αναλογούν στη Γαλλία με πλαίσιο την Ευρώπη. Η Γαλλία πρώτα απ’ όλα και η Ευρώπη μαζί της» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

 

Διαβάστε επίσης

Μία «στενή συνεργασία» προτείνει η Μέρκελ στον Τραμπ

Πιτέλα: Η ΕΕ να καταπολεμήσει τον ιό Τραμπ

Η Μέι για τον Τραμπ: Ανυπομονώ να εργαστώ με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ