Ο ποδοσφαιριστής που κινδυνεύει με φυλάκιση στην Τουρκία ως “τρομοκράτης”

Με ποινή κάθειρξης πέντε ετών κινδυνεύει ο μεσοεπιθετικός της Αμέντσπορ, Ντενίζ Νάκι, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές για “διάδοση της προπαγάνδας των τρομοκρατών του PKK“.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νάκι, ο οποίος είναι κουρδικής καταγωγής, είχε αφιερώσει τον περασμένο Ιανουάριο μέσω του Facebook τη νίκη της Αμέντσπορ, η οποία προήλθε από δικό του τέρμα, στους Κούρδους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο με την Τουρκία.

Και από τότε έχει περιπέτειες. Είχε τιμωρηθεί με 12 αγωνιστικές από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και ταυτόχρονα περιμένει να δικαστεί με τις πιθανότητες να δικαιωθεί να μην είναι με το μέρος του.

Οι δικαστές δεν φαίνονται να πείθονται με τους ισχυρισμούς του ότι τα μηνύματά του έχουν να κάνουν με την ειρήνη που πρέπει να επικρατήσει. Μάλιστα, στο βαρύ κατηγορητήριο που βαραίνει τον Νάκι βρίσκονται και δύο τατουάζ που έχει στο σώμα του.

Το ένα γράφει τη λέξη “azadi” η οποία στη γλώσσα των Κούρδων σημαίνει “ελευθερία”, ενώ το άλλο αναγράφει “Dersim 62”. Το “Dersim” είναι η παλιά ονομασία του Τουντσελί στο οποίο διέμεναν Κούρδοι και ήταν από τις περιοχές όπου περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Τουρκία τη διετία 1937-38.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Ευρώπη υποθάλπει την τρομοκρατία

Συνέλαβαν ακόμη 9 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία

Στα άκρα η σχέση Ευρώπης-Τουρκίας – Η προειδοποίηση του Γιούνκερ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ