Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν καταλαβαίνω τις δηλώσεις του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «φιλοξενεί τρομοκράτες», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απάντησε ότι «δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτές τις δηλώσεις του Ερντογάν», όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η Γερμανία έχει γίνει καταφύγιο των τρομοκρατών. Η Ιστορία θα σας θυμάται για το ότι δώσατε καταφύγιο στην τρομοκρατία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν στείλει στο Βερολίνο περισσότερους από 4.000 φακέλους με αιτήματα έκδοσης προσώπων που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα, χωρίς να λάβει θετική απάντηση.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει «στενές και εποικοδομητικές σχέσεις» με την Άγκυρα αλλά «δεν θα μασήσει τα λόγια της» σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: Η Γερμανία υποθάλπει την τρομοκρατία

Ερντογάν: Μην κλειδώνετε τις γυναίκες στο σπίτι

Ο Έτινγκερ ζητεί συγγνώμη για το ρατσιστικό του παραλήρημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ