ΗΠΑ: 6 μονάδες μπροστά η Χίλαρι παρά την παρέμβαση του FBI

Στο ίδιο ποσοστό που είχε πριν τις τελευταίες δηλώσεις του FBI εμφανίζει την Χίλαρι Κλίντον νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του Reuters που διεξήχθη και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η υποψήφια των δημοκρατικών προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή με την ίδια διαφορά που είχε πριν από την ανακοίνωση του FBI που αναζωπύρωσε το θέμα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Μεταξύ 1.772 ατόμων που είτε έχουν ψηφίσει είτε έχουν προσδιοριστεί ως πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ποσοστό 45% είπαν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ 39% δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ.

Την περασμένη Πέμπτη, την προηγούμενη ημέρα της ανακοίνωσης του FBI, η Κλίντον προηγούνταν με 43% έναντι 37% του Τραμπ.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση, που περιλαμβάνει και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία, η Κλίντον εμφανίζεται να προηγείται του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, αφού την υποστήριξε το 45% έναντι 37% του Ρεπουμπλικανού.

Ποσοστό 5% υποστήριξε τον υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον και 2% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.

Πάντως, άλλες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ μειώθηκε.

Ο ιστότοπος RealClearPolitics, που δίνει τον μέσο όρο των περισσότερων μεγάλων δημοσκοπήσεων, έδειξε ότι η ποσοστιαία διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ έπεσε στις 1,7 μονάδες χθες από τις 4,6 μονάδες που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πως αντιδρούν τα ζώα βλέποντας την εικόνα του Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Υπέρ της Κλίντον οι εφημερίδες της Ομογένειας “Εθνικός Κήρυξ” και “Greek News”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ