Υπέρ της Κλίντον οι εφημερίδες της Ομογένειας “Εθνικός Κήρυξ” και “Greek News”

Την Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζουν για την προεδρία των ΗΠΑ ελληνοαμερικανικές εφημερίδες “Εθνικός Κήρυξ” και “Greek News”, ωστόσο και οι δύο στα κύρια άρθρα τους διευκρινίζουν ότι επιλέγουν τον λιγότερο κακό.

Κορυφαίο κριτήριο για τον ημερήσιο “Εθνικό Κήρυκα” είναι ότι “τρέμουμε στην ιδέα ότι μπορεί να ηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Είναι τόσο απρόβλεπτος, παρορμητικός, και τόσο μόνος στη λήψη αποφάσεων, που έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πιθανή εκλογή του αποτελεί υψηλό ρίσκο για τη χώρα και τον Κόσμο όλο”.

Για τη Χίλαρι Κλίντον αναφέρει πως είναι πολύ πιο σταθερή, πειθαρχημένη και πεπειραμένη.

“Η θητεία της ως Πρώτη Κυρία, ως Γερουσιαστής και ως Υπουργός Εξωτερικών, είναι ένα από τα καλύτερα βιογραφικά υποψηφίου που ποτέ επεδίωξε την προεδρία της χώρας”.

Σε σχέση με τα ελληνικά θέμα, ο “Εθνικός Κήρυξ” γράφει πως “η Χίλαρι Κλίντον γνωρίζει τα θέματά μας από τις προηγούμενες θέσεις εξουσίας που κατείχε. Ναι, είναι γεγονός ότι από τις θέσεις της αυτές δεν συνέβαλε στην εξεύρεση λύσεων. Βοήθησε όμως την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πιέζοντας την Γερμανία. Επισκέφτηκε την Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2011, προσφέροντας ενθάρρυνση και ως υποψήφια εξέφρασε την «απόγνωσή της» για την «τραγωδία που λαμβάνει μέρος στην Ελλάδα» και επαίνεσε «την σημαντική, ενεργή, και πετυχημένη Ελληνοαμερικανική Κοινότητα» και ως αποτέλεσμα αυτών θέλει «να βρει λύση». Επίσης επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν είχε απειληθεί από εξτρεμιστικά τουρκικά στοιχεία. Συμφωνούμε ότι δεν έπραξε αρκετά. Είναι όμως κάτι”.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα και δεν έχει πει απολύτως τίποτα για την Ομογένεια, την Ελλάδα και το Κυπριακό”.

Τέλος, η ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχτισε την υποψηφιότητά του στην ξενοφοβία, στην εχθρότητα προς τους μετανάστες, τις μειονότητες, τις γυναίκες. “Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται, να μην συνυπογράφει, ή να μην υποστηρίζει τις αρχές και τα ιδεώδη πάνω στα οποία ιδρύθηκε αυτή η χώρα. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν, εμείς που είμαστε οι ίδιοι μετανάστες, ή μετανάστες παιδιών ή εγγονών να υποστηρίξουμε μια τέτοια υποψηφιότητα;”

Η εφημερίδα “Greek News” χαρακτηρίζει την ψήφο υπέρ της Χίλαρι Κλίντον “τη μόνη επιλογή στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Κου Κλουξ Κλαν “ψηφίζει” Ντόναλντ Τραμπ

Ο διάσημος ημίγυμνος υποστηρικτής της Χίλαρι – ΒΙΝΤΕΟ

Μπροστά ο Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Reuters: Ο Τραμπ μειώνει τη διαφορά του από την Κλίντον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ