Ερντογάν: Όταν βλέπω φωτογραφίες του Αϊλάν σε περιοδικά το μίσος μου αυξάνεται

«Ντρέπομαι για αυτά που γίνονται στη Συρία. Όταν βλέπω στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Μεσόγειο, το Αιγαίο τους μουσουλμάνους να σπρώχνονται για να πάνε στην Ευρώπη ντρέπομαι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη με θέμα “Ο ρόλος των γυναικών στην ανάπτυξη”.

«Αλλά από την άλλη αυξάνεται και το μίσος μου. Όταν βλέπω τις φωτογραφίες του Αϊλάν στα εξώφυλλα των περιοδικών, το μίσος μου αυξάνεται» τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στις χώρες της Δύσης είπε ότι «η αντίληψη του “η δική μου τρομοκρατία είναι καλή και η δική σου κακή” οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις επειδή τρέφονται με αίμα και βία, κάθε στιγμή μπορεί να στραφούν εναντίον και των χωρών που τους στήριξαν».

«Εμείς έχουμε σύνορα με αυτές τις χώρες, πώς να μην ενδιαφερθούμε; Ως μια χώρα που φιλοξενεί στα χώματα της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ και έχει διακινδυνεύσει για να σβήσει τη φωτιά που καίει στην περιοχή είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη. Μέχρι στιγμής ξοδέψαμε 14 εκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες. Η ΕΕ μας έδωσε το λόγο της. Μας είπε ότι αρχές του Ιουλίου θα σας δώσουμε 3 δισ.  ευρώ» σημείωσε ο Ερντογάν.

«Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα τα χρήματα που πήραμε ήταν 200-250 ευρώ. Γιατί; Δεν είναι ειλικρινείς. Είπαν θα στείλουμε 3 δισ. ευρώ» πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ

Δείτε επίσης:

Η συγγνώμη από τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην χήρα του Ρώσου πιλότου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Εκκλησία αγαπά τους ομοφυλόφιλους, αλλά το έχουν παρακάνει

Ρωσικό τελεσίγραφο στους αντάρτες: Έχετε 10 ώρες να απομακρυνθείτε από το Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ