Με την έγκριση Ερντογάν βασανίζονται οι κρατούμενοι μετά το πραξικόπημα

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει τον βασανισμό των συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την 43 σελίδων έκθεση, η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει την έγκριση της στις δυνάμεις ασφαλείας για τη σωματική κακοποίηση των κρατουμένων, με την πρόφαση της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εξακολουθεί να ισχύει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Στην έκθεση υπό τον τίτλο «Λευκή επιταγή – Η αναστολή των διασφαλίσεων κατά των βασανιστηρίων στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα» αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι υποβάλλονται σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, με σκοπό την δημιουργία κλίματος τρόμου.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 13 υποθέσεις βασανισμού έχουν καταγραφεί από συνομιλίες δικηγόρων, ακτιβιστών, πρώην κρατουμένων και άλλων προσώπων με την οργάνωση.

«Οι Τουρκικές Αρχές θα πρέπει να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις και να εξετάσουν τις καταγγελίες για βασανισμό των κρατουμένων και για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία» ανέφερε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Πηγή: hrw.org

Δείτε επίσης:

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που σκόρπισαν το θάνατο στο Πακιστάν

Συναγερμός στη Γερμανία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα

ΦΩΤΟ από την τραγωδία σε θεματικό πάρκο στην Αυστραλία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ