Ο Τραμπ ξέρει να προκαλεί αντιδράσεις: “Δεν θα σας πω τι θα κάνω αν χάσω…”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στη διάρκεια της τελευταίας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης που είχε χθες το βράδυ με την υποψηφία των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλιντον.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ, ο οποίος  είπε ότι δεν ανακοινώνει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις εκλογές, θέλοντας να τους κρατήσει “όλους σε αγωνία,” αποτελεί ανοιχτή πρόκληση κατά του πλαισίου λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πρώτα σχόλια πολιτικών αναλυτών και σχολιαστών.

Στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με την Κλίντον ο συντονιστής της συζήτησης Κρις Ουάλας ρώτησε τον Τραμπ εάν η στάση του σημαίνει ότι δε θα συναινέσει σε μια ομαλή παράδοση της εξουσίας, μετά τις προεδρικές εκλογές.

“Αυτό που λέω είναι ότι θα σας πω, όταν έρθει η ώρα. Θα σας κρατήσω σε αγωνία, εντάξει;” απάντησε ο Τραμπ.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την απάντηση του Τραμπ “τρομακτική”.

“Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία μας” είπε. “Το κράτος μας λειτουργεί για 240 χρόνια. Διεξάγουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Δεχόμαστε τα αποτελέσματα, ακόμα κι όταν δεν μας αρέσουν. Κι αυτό είναι ακριβώς που αναμένουμε από κάποιον που συμμετέχει σε μία προεκλογική συζήτηση στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα” τόνισε η ίδια.

Στην αναφερόμενη τηλεοπτική αντιπαράθεση για πρώτη φορά το ενδιαφέρον κινήθηκε περισσότερο γύρω από πολιτικά θέματα και λιγότερο γύρω από ζητήματα χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο, οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι να χάνουν τις ευκαιρίες για εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Κλίντον “ελεεινή γυναίκα” καταγγέλλοντας την προεκλογική της εκστρατεία ότι ενορχήστρωσε μια σειρά καταγγελιών από γυναίκες που δήλωσαν ότι ο ίδιος της παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ τόνισε ότι τόσο η Κλίντον, αλλά και πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, βρίσκονται πίσω από προσπάθεια αποσυντονισμού των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το Ίδρυμα Κλίντον είναι μία εγκληματική επιχείρηση και ως συνέπεια, δε θα έπρεπε να έχει επιτραπεί στην Κλίντον, η συμμετοχή της στην διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Κλίντον κατήγγειλε τον Τραμπ ότι υποστηρίζει τη βία, μειώνει τις γυναίκες, ενώ θέτει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Χίλαρι νικήτρια του ντιμπέϊτ σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN

Η μαρτυρία γυναίκας που “καίει” τον Κλίντον – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ