ΗΠΑ – Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες στη Μοσούλη

Ομήρους εντός της Μοσούλης, προκειμένου να τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες», κρατούν τους αμάχους κατοίκους της πόλης οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.

«Δεν παρατηρείται μαζική έξοδος αμάχων κι αυτό συμβαίνει διότι τους κρατούν ομήρους με τη βία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η τύχη, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, των 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ εγείρει ανησυχίες.

Ο διεθνής συνασπισμός και το Ιράκ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν την πόλη, σχεδιάζοντας να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής και υποδομές για την παροχή βοήθειας.

Όμως οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν αντιθέτως να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τον πληθυσμό να φύγει, με στόχο να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

Την Τρίτη, δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεων, οι ιρακινές δυνάμεις συνέχισαν να προσεγγίζουν τη Μοσούλη.

Προτού καταφέρουν να φθάσουν στα περίχωρα της πόλης, όπου έχουν αποσυρθεί 3.000 έως 4.500 βαριά οπλισμένοι τζιχαντιστές, οι ιρακινές δυνάμεις πρέπει να διασχίσουν περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ συνεπικουρούν τις ιρακινές δυνάμεις εξαπολύοντας αεροπορικούς βομβαρδισμούς, παρέχοντας υλικοτεχνική βοήθεια και στρατιωτικούς συμβούλους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα: Το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στη Μοσούλη

Νέα θηριωδία του ISIS – Βάζουν παιδιά να εκτελούν ομήρους – ΦΩΤΟ

“Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη αν πέσει η Μοσούλη”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ