ΗΠΑ – Συμβουλευτικός ο ρόλος μας στη Μοσούλη

Το Πεντάγωνο υποβάθμισε την πιθανότητα ανάληψης οποιουδήποτε νέου ρόλου από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην μάχη του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές, τονίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την εμπροσθοφυλακή και διαδραματίζουν ένα συμβουλευτικό ρόλο για την υποστήριξη των ιρακινών δυνάμεων.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις διαδραματίζουν ακόμη μια φορά έναν συμβουλευτικό ρόλο, έναν ρόλο υποκινητή αυτών των ιρακινών δυνάμεων. Οι περισσότερες από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν βρίσκονται σε κανένα σημείο κοντά στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, σε μια συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναλάβει αποστολές συμβουλευτικής ή υλικοτεχνικής στήριξης.

«Ο ρόλος σήμερα των αμερικανικών δυνάμεων σήμερα δεν έχει αλλάξει μέχρι αυτό το σημείο», δήλωσε ο Κουκ.

Σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού κράτους Μπρετ ΜακΓκέρκ, οι ιρακινές δυνάμεις πραγματοποιούν σταθερή πρόοδο σε όλα τα μέτωπα κατά την πρώτη μέρα της εκστρατείας για την ανακατάληψη της πόλης από το Ισλαμικό Κρατός.

Όπως πρόσθεσε ο ΜακΓκέρκ, οι αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων έχουν πλήξει 52 στόχους σε 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΟΗΕ: Δεν αρκεί η οκτάωρη κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Άγκυρα υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

Ο ευρωβουλευτής που ξυλοκοπήθηκε από συνάδελφό του αποχωρεί από το UKIP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ