Βελγική τηλεόραση: Ο Τσίπρας ζητά συμμαχίες για μία αλλαγή στην Ευρώπη

«Ο Τσίπρας ζητά συμμαχίες για μία αλλαγή στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού RTBF.

Πρόκειται για ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρεται στα όσα υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του επ’ ευκαιρία της έναρξης των εργασιών του δεύτερου συνεδρίου του κόμματός του.

Το RTBF επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας το ζητά αυτό, σε σχέση με την ανάγκη σύναψης συμμαχιών με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, προκειμένου το αποτέλεσμα της πολιτικής σύγκρουσης που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη σε πολλαπλά επίπεδα, με φόντο την οικονομική, την μεταναστευτική και την κρίση ασφάλειας, να είναι ευνοϊκό για την Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τόνισε συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία ενός μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, ούτως ώστε να αποφευχθεί η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, η ενίσχυση της ακροδεξιάς και το χάσμα Βορρά – Νότου.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, η σημασία του πολιτικού και θεωρητικού οπλοστασίου της Αριστεράς, αλλά και των Πρασίνων, για την προσέγγιση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, με απαραίτητη, ωστόσο, προϋπόθεση την επίγνωση των περιορισμών και των κινδύνων που η εν λόγω προσπάθεια ενέχει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η ατάκα του Τσακαλώτου για τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον…Βαρουφάκη

Ο Παππάς στον Σκουρλέτη: Τα ακραία νεοφιλελεύθερα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους

Δραγασάκης: Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ