Συνελήφθησαν δύο 16χρονες για τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας στη Λεμεσό

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι δύο μαθήτριες που ξυλοκόπησαν 16χρονη συμμαθήτριά τους μέσα στο σχολείο.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην αναπαράγει και να μην κοινοποιεί βίντεο του περιστατικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν ανήλικα πρόσωπα.

Το νέο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανηλίκους συνέβη την περασμένη Τρίτη σε Σχολή της Λεμεσού, με εικόνες που περισσότερο παραπέμπουν σε αρένα παρά σε σχολείο. 

Η 16χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλες μαθήτριες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ κάποια άλλα πρόσωπα τραβούσαν σε βίντεο το περιστατικό, κάνοντας μάλιστα και ειρωνικά σχόλια.

Μάλιστα στο περιστατικό τραυματίστηκε και εκπαιδευτικός που προσπάθησε να χωρίσει τις μαθήτριες. Ο εκπαιδευτικός δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του στην κυπριακή ιστοσελίδα, philenews.com, ανέφερε πως από χθες Πέμπτη το πρωί που έγινε καταγγελία, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό, λαμβάνοντας καταθέσεις.

Σημείωσε πως μετά από εξετάσεις συνελήφθησαν δύο μαθήτριες, οι οποίες αφού κατηγορηθούν γραπτώς, στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθερες.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της επίθεσης πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της δημόσιας εξύβρισης της ανησυχίας και της απειλής.  

Ταυτόχρονα, συνέχισε, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με το βίντεο του ξυλοδαρμού της 16χρονης ο κ. Αγγελίδης σημείωσε πως η Αστυνομία μετά από έρευνες διαπίστωσε ότι παρατηρήθηκε μεγάλη αναπαραγωγή του βίντεο στο διαδίκτυο μέσω λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι έσπευσε να συμβουλέψει το κοινό να μην αναπαράγει και να μην κοινοποιεί το συγκεκριμένο βίντεο καθώς υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν ανήλικα πρόσωπα.

Το όλο θέμα παρακολουθεί η Διεύθυνση Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, εξέφρασε προβληματισμό για το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο. Μιλώντας το μεσημέρι σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ,ς ο κ. Καδής ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, προσθέτοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα πειθαρχικά και παιδαγωγικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

‘Αγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας σε σχολείο της Λεμεσού – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει Κύπριος μαθητής που παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Λεμεσός: Προτίμησε να καεί ζωντανή για να σώσει το σκυλί της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ