ΗΠΑ: Καθηγήτρια απολύθηκε επειδή αποκάλεσε την Μισέλ Ομπάμα «γορίλα» – ΦΩΤΟ

Η καθηγήτρια Τζέιν Γουντ Άλεν απολύθηκε από Δημοτικό σχολείο της Κομητείας Φορσάιθ της Τζόρτζια λόγω του ρατσιστικού σχολίου που ανάρτησε στο Facebook εναντίον της Μισέλ Ομπάμα.

Η Τζέιν Γουντ Άλεν είχε ποστάρει την εξής φράση: «Αυτή η φτωχή γορίλας. Πώς θα αντεπεξέλθει στον αληθινό κόσμο χωρίς να απολαμβάνει πλέον τις πληρωμένες πανάκριβες διακοπές της;»

Μάλιστα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι η Άλεν πόσταρε επανειλλημένως ρατσιστικά σχόλια στο Facebook με στόχο τους Μουσουλμάνους και τους Ισπανόφωνους.

 

 

 

Ακόμα και για την «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, αυτή δεν ήταν η μοναδική ρατσιστική ανάρτηση, αφού τον περασμένο Αύγουστο την είχε αποκαλέσει ξανά «γορίλα».

 

 

Η αντίδραση των ανωτέρων της ήταν άμεση και η καθηγήτρια όχι μόνο απολύθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο, στο οποίο δίδασκε απο το 1989, αλλά της απαγορεύτηκε γενικότερα να εργαστεί ξανά στο παιδαγωγικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν είναι αποδεκτά στη σχολική κοινότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού σχολικού οργανισμού με ανάρτησή του επίσης στο Facebook.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Facebook, οι υπεύθυνοι του οποίου κατήργησαν τον λογαριασμό της.

 

Πηγή: nydailynews.com

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Ο φοβερός και τρομερός μαφιόζος κρυβόταν…πάνω στην ντουλάπα του γιου του

ΔΝΤ: Σε επίπεδα χωρίς ιστορικό προηγούμενο έχει διογκωθεί το παγκόσμιο χρέος

Μειώσεις φόρων σχεδιάζει ο Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ