Ρωσία: Θα ήταν μεγάλο λάθος των ΗΠΑ…

Η αποχώρηση τις αμερικανικής πλευράς από τις συμφωνίες με τη Ρωσία για τη Συρία, της 9ης Σεπτεμβρίου, θα αποτελούσε «μέγα στρατηγικό λάθος», τονίζει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ. Μέχρι στιγμής δεν μας ενημέρωσε κανείς, γραπτώς, για κάτι τέτοιο αν και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν οτιδήποτε, εξηγεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο “ΡΙΑ Νόβοστι”, ο Ρώσος υφυπουργός εκτιμά πως αυτή την περίοδο «στις ΗΠΑ υπάρχουν θέματα που δεν έχουν σχέση με την κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή αλλά που, δυστυχώς, κυριαρχούν. Δηλώνω ξεκάθαρα πως οι συμφωνίες μπορούν να υποστούν περαιτέρω επεξεργασία και να υλοποιηθούν, αλλά το κύριο είναι κατά πόσο η αμερικανική πλευρά θα δείξει ετοιμότητα προς διπλωματική λύση ή αν έχει ήδη απορρίψει μια τέτοια εξέλιξη».

Νωρίτερα η επίσημη εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε πως αν οι ΗΠΑ επιδείξουν ανοικτή επιθετικότητα αναφορικά με τη Δαμασκό και τη συριακή ηγεσία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «τρομερές τεκτονικές δονήσεις» στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέο πλήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας το διάταγμα Πούτιν

Tagesspiegel: Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Deutsche Bank θα ήταν πιο καταστροφική από τη Lehman

Ο Ντε Μεζιέρ για τους πρόσφυγες: Η Ευρώπη να αποφασίζει ποιος θα έρθει και ποιος όχι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ