Στη δημοσιότητα βίντεο με τον φόνο άοπλου Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αρχές έδωσαν χθες, Παρασκευή, στη δημοσιότητα δύο βίντεο που εικονίζουν τον φόνο από πυρά αστυνομικών ενός άοπλου Αφροαμερικανού άνδρα στο Ελ Καχόν της Καλιφόρνιας, όμως η κακή ποιότητα των εικόνων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι χωρίς ήχο, δεν είναι πιθανό να κατευνάσει την οργή για το επεισόδιο.

Η αστυνομία και εισαγγελείς δήλωσαν πως διεξάγεται έρευνα για τον πυροβολισμό και τον θάνατο, την Τρίτη, του Άλφρεντ Ολάνγκο, 38 ετών και γεννημένου στην Ουγκάντα, και πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

«Πρόκειται για την πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να συναντήσει ποτέ ένας αστυνομικός και την οποία ποτέ δεν επιδιώκουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της Ελ Καχόν Τζεφ Ντέιβις. «Τούτων λεχθέντων, έχει λάβει χώρα ένα τραγικό συμβάν που πήρε μια ζωή και έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κοινότητα μας».

Τα βίντεο του επεισοδίου προέρχονται από δύο πηγές: μια κάμερα του καταστήματος τάκος Los Ponchos στην Ελ Καχόν και το κινητό τηλέφωνο ενός περαστικού.

Αμφότερα τα βίντεο δείχνουν δύο αστυνομικούς να είναι αντιμέτωποι με τον Ολάνγκο στον χώρο στάθμευσης του εστιατορίου πριν ο ένας ανοίξει πυρ και ο άλλος χρησιμοποιήσει Taser. Στο βίντεο του περαστικού, το οποίο διαρκεί μολις 17 δευτερόλεπτα, μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει: «Αστυνομικέ μην τον πυροβολείς!» πριν ακουστούν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί και ακουστεί η γυναίκα να ουρλιάζει.

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τι έκανε ο Ολάνγκο τα δευτερόλεπτα πριν πυροβοληθεί, εν μέρει επειδή τον καλύπτει κατά διαστήματα ένας αστυνομικός και δεν φαίνεται.

Μέλη της οικογένειας του Ολάνγκο και ακτιβιστές ζητούσαν εδώ και μερικές ημέρες από την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα βίντεο, πιστεύοντας ότι θα έδειχναν πως οι αστυνομικοί δεν έδρασαν σωστά.

Η μητέρα του Ολάνγκο, στη διάρκεια μιας συγκινητικής συνέντευξής της την Πέμπτη, δήλωσε πως ο γιος της είχε υποστεί νευρικό κλονισμό και πως η αστυνομία θα έπρεπε να τον βοηθήσει αντί να ανοίξει γρήγορα πυρ εναντίον του.

Ένας δικηγόρος της οικογένειας, ο Νταν Γκίλιον, δήλωσε χθες Παρασκευή πως τα βιντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα υποστηρίζουν τη θέση της οικογένειας πως οι αστυνομικοί «προκάλεσαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο».

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: ABC NEWS

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Κλίντον “έστησε” τον Ομπάμα στο Air Force One – ΒΙΝΤΕΟ

Αμερικανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν “ψεύτη” τον Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ