Το χρονικό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Νιου Τζέρσεϊ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό του Χόμποκεν, στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ πολλοί από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε “πολύ σοβαρή κατάσταση”, ανέφερε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών της Πολιτείας, Τζένιφερ Νέλσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Ο συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τρένο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών. Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τρένου “σφηνωμένο” στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Από τη σύγκρουση, κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής του σταθμού, ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.

“Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημιές ήταν τεράστιες. Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε”, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: nytimes.com

Διαβάστε επίσης:

Nιου Τζέρσεϊ: Περισσότεροι από 100 οι τραυματίες στο σιδηροδρομικό ατύχημα – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί τραυματίες από το σιδηροδρομικό ατύχημα στο Νιου Τζέρσεϊ – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ