Σάλος στη Δανία από το σπρέι των ρατσιστών

«Σπρέι για πρόσφυγες: νόμιμο και αποτελεσματικό». Αυτή η φράση αναγράφεται πάνω στη συσκευασία που μοίρασαν σε γυναίκες μέλη του Κόμματος των Δανών στην πόλη Χάντερσλεβ.

Αφορμή ήταν τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που κατήγγειλαν πως δέχτηκαν γυναίκες σε νυχτερινά κέντρα από πρόσφυγες.

Οι αντιδράσεις για την πρωτοβουλία του ακροδεξιού κόμματος είναι έντονες και πολλοί χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή απαράδεκτη.

«Δεν νομίζω ότι είναι κάτι προκλητικό. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα όπου πολλοί Δανοί αισθάνονται ανασφαλείς» δήλωσε ο ιδρυτής και ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος, Ντάνιελ Κάρλσεν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι διανεμήθηκαν περισσότερα απο 150 σπρέι.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει την καμπάνια αυτή και την επόμενη εβδομάδα. «Εν μέρει επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί μετανάστες στη χώρα και εν μέρει επειδή οι πολίτες δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους» πρόσθεσε.

Επειδή το σπρέι πιπεριού απαγορεύεται στη χώρα, το ακροδεξιό κόμμα χρησιμοποίησε λακ μαλλιών για την εκστρατεία του.

«Το βρίσκω αηδιαστικό. Με προσβάλλει πολύ αυτή η κίνηση», αντέδρασε η Σαρλότ Μπεκ από το Σίλκεμποργκ, και συνέχισε, «αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει τόσα πολλά και τώρα τους λένε ότι είστε τόσο ανεπιθύμητοι που πρέπει να σας ρίξουμε σπρέι»

Ωστόσο, εκτός από τους επικριτές, υπάρχουν και εκείνοι που επικροτούν την πρωτοβουλία αυτή.

«Είναι υπέροχο. Ταιριάζει απόλυτα με τις στάσεις και τις απόψεις μου» αναφέρει μια άλλη κάτοικος της περιοχής.

 Πηγή: cnn.com

 

Δiαβάστε επίσης:

Από τη Ρωσία προερχόταν ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών το 2014

Γιατί οι Γερμανοί έκαναν αυστηρές συστάσεις στο Facebook και το WhatsApp

«Ξύπνησε» ηφαίστειο στην Ινδονησία – Αναζητούν τουρίστες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ