Ακτιβιστές διαδήλωσαν κατά του Τραμπ στο Βερολίνο – “Γκρέμισαν” ένα τείχος από χαρτόνι – ΒΙΝΤΕΟ

Aκτιβιστές της οργάνωσης Avaaz «γκρέμισαν» σήμερα ένα τείχος από χαρτόνι που είχαν στήσει κοντά στο σημείο που βρισκόταν το Τείχος του Βερολίνου προκειμένου να προτρέψουν τους Αμερικανούς που διαμένουν στη Γερμανία να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ την 8η Νοεμβρίου.

Ο μεγιστάνας έχει ταυτιστεί στη συνείδηση πολλών με την πρότασή του να οικοδομήσει ένα τεράστιο τείχος μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, το οποίο θα εμποδίζει τους μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου κοντά στο σημείο όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν δημοσίως προέτρεψε τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 1987 να «γκρεμίσουν αυτό το τείχος».

Κρατώντας κόκκινα και μπλε πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε τον Τραμπ» και «Γκρεμίστε το Τείχος του Τραμπ» δεκάδες ακτιβιστές έριξαν την κατασκευή ύψους 2,5 μέτρων, την οποία είχαν διακοσμήσει με μια φωτογραφία του δισεκατομμυριούχου, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και λαστιχένια σφυριά.

Πολλοί από τους 150 θεατές φώναζαν ταυτόχρονα «Το τείχος πρέπει να γκρεμιστεί!».

Περίπου 8 εκατομμύρια Αμερικανοί διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού αλλά μόλις το 12% εξ αυτών ψήφισε στις εκλογές του 2012, επισήμανε σε μια ανακοίνωση η Avaaz.

«Οι Αμερικανοί στο εξωτερικό είναι η «Πολιτεία Κλειδί» την οποία κανείς δεν γνωρίζει, η οποία ωστόσο θα μπορούσε να καθορίσει τις εκλογές φέτος. Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών υπηκόων διαμένει στη Γερμανία» δήλωσε η Έμμα Ρούμπι- Σακς, αναπληρώτρια διευθύντρια του Avaaz.

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέο πρόβλημα υγείας για την Χίλαρι Κλίντον; – ΒΙΝΤΕΟ

O Γαλιφιανάκης στη Χίλαρι: Κυρία Κλίντον, τι θα γίνει αν μείνετε έγκυος;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ