ΗΠΑ – Μέλη του Κογκρέσου κατηγορούν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές

Υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών στις επιτροπές πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας και τη Βουλής των Αντιπροσώπων αντίστοιχα κατηγόρησαν την Πέμπτη τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Νοεμβρίου και κάλεσαν τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να θέσει τέλος στην πρακτική.

“Βάσει επίσημων ενημερώσεων που έχουμε λάβει, έχουμε συμπεράνει ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταβάλλει σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια να επηρεάσουν τις εκλογές των ΗΠΑ“, ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η γερουσιαστής Ντιάν Φάινστιν και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ, χρησιμοποιώντας έντονο ύφος.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα έχουν δηλώσει ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ή εντολοδόχοι της είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση λογαριασμών των αμερικανικών πολιτικών κομμάτων. Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει επιρρίψει ευθύνες στη Ρωσία δημοσίως, ενώ η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι χρηματοδοτεί ή ενθαρρύνει παραβιάσεις δεδομένων.

Τα μέλη του Κογκρέσου τόνισαν ότι οι προσπάθειες των Ρώσων έχουν σκοπό να σπείρουν αμφιβολίες για την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογών και ότι οι οδηγίες σε υπηρεσίες πληροφοριών να προχωρήσουν σε τέτοιες πράξεις μπορεί να έρθουν μόνο από “πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα” στην κυβέρνηση της Ρωσίας.

“Καλούμε τον Πρόεδρο Πούτιν να διατάξει άμεσα το τέλος των ενεργειών αυτών. Ως Αμερικανοί δεν επιτρέπουμε σε καμία ξένη κυβέρνηση να προσπαθήσει να επηρεάσει τις εκλογές μας. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Αμερικανοί θα δείξουν ενότητα και ότι θα απορρίψουν τις ρωσικές προσπάθειες”, υπογράμμιζαν στη δήλωσή τους η Φάινστιν και ο Σιφ.

Οι αμερικανικές σχέσεις με η Ρωσία βρίσκονται ψηλά στα θέματα ενδιαφέροντος στις προεκλογικές προετοιμασίες για τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου, στις οποίες διεκδικούνται από τα δύο κόμματα ο Λευκός Οίκος, ένα τρίτο των εδρών στη Γερουσία και όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχει υποστεί κριτική από Δημοκρατικούς – και μερικούς Ρεπουμπλικανούς – για τους επαίνους του για τον Πούτιν ως παράδειγμα ηγέτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Διαφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη συριακή εκεχειρία

Στενός φίλος του Πούτιν “βλέπει” νίκη του Τραμπ

Συγκλονίζει το γράμμα ενός 6χρονου στον Ομπάμα για τον μικρό Ομράν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ