Έκλεψαν από τη Yahoo στοιχεία 500 εκατομμυρίων χρηστών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο όμιλος διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo ανακοίνωσε σήμερα ότι ομάδα χάκερ που «συνδέεται με κάποιο κράτος» έκλεψε από το δίκτυό του 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του 2014 και ανάμεσα στα δεδομένα που εκλάπησαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης, όχι όμως και ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Η Yahoo συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό και από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν μέχρι σήμερα εντός του δικτύου της εταιρείας.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια του Yahoo να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc. Η εταιρεία αυτή ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τη παραβίαση του δικτύου πριν από δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω» ανέφερε η ανακοίνωσή της.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Δαλάι Λάμα “τρολάρει” τον Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Πώς ο Ζακ Γαλιφιανάκης “στρίμωξε” την Χίλαρι Κλίντον – ΒΙΝΤΕΟ

Το ISIS απαγορεύει τις φανέλες του Μέσι και του Ρονάλντο- Πώς τιμωρούνται οι “παραβάτες”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ