Σοκάρει η εικόνα ενός υποσιτισμένου παιδιού που δείχνει τη φρίκη του εμφυλίου στην Υεμένη – ΦΩΤΟ

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες ενός υποσιτισμένου παιδιού στην Υεμένη στις οποίες αποτυπώνεται η φρίκη του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στη χώρα.

Μεταξύ των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου είναι τα μικρά παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρό υποσιτισμό.

«Ήρθαν από μία κατεστραμμένη περιοχή που δεν υπάρχει φαγητό, καθαρό νερό ή υποδομές. Πεινούσαν, η μόνη τροφή που μπορούσαν να βρουν ήταν από την θάλασσα», δήλωσε ένας από τους  εθελοντές του νοσοκομείου, Ibrahim Al Kalee που νοσηλεύεται ο 6χρονος Salim Musabih μαζί με την μητέρα του.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της UNICEF, που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, ο Σαλίμ είναι ένα από τα 320.000 παιδιά στην Υεμένη που βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρό υποσιτισμό ενώ περισσότερα από δύο εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται βοήθεια.

«Εξακολουθώ να είμαι θορυβημένος από τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομών στην Υεμένη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη των συγκρούσεων, οι οποίες καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό της Υεμένης και αυξάνουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες, ειδικότερα για ιατρική φροντίδα σε μια περίοδο που ο τομέας της υγείας καταρρέει» ανέφερε ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη, Jamie McGoldrick.

Πηγή: RT

Δείτε επίσης:

Γαλλία – Συνελήφθησαν 4 έφηβοι που σχεδίαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα εργασιακά

Σοκ στις ΗΠΑ – 13.700.000 νέοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το φαγητό τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ