Συρία – Οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι μπορεί να έχουν σκοτωθεί άμαχοι σε επιθέσεις εναντίον του ΙSIS

Ο αμερικανικός στρατός σε επίσημη τοποθέτηση του δήλωσε την Τρίτη ότι σε τρεις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πρόσφατα μπορεί να έχουν σκοτώσει άμαχο πληθυσμό.

Η κεντρική διοίκηση των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών σε γραπτή δήλωση υποστήριξε ότι οι επιθέσεις κοντά στη Ντάιζ Αζ Ζορ στις 7 Σεπτεμβρίου, κοντά στη Ράκα στις 10 Σεπτεμβρίου και κοντά στην Ας Σαντάντα στις 12 Σεπτεμβρίου μπορεί να οδήγησαν στο θάνατο άμαχου πληθυσμού.

Στο μεταξύ, η εκεχειρία που επιτεύχθηκε στη Συρία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας τηρείται ως επί το πλείστον, όπως βεβαίωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος είπε ότι από νωρίς τη Τρίτη έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση της βίας στη Συρία, με ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά.

Τα φορτηγά του ΟΗΕ που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα κινηθούν πολύ σύντομα, τόνισε ο ντε Μιστούρα, και θα παραδώσουν υλικά ακόμα και στο ανατολικό Χαλέπι, το τμήμα που βρίσκεται σε αποκλεισμό από τους Σύρους αντάρτες.

“Πηγές στο έδαφος, που έχουν την σημασία τους, ανάμεσα τους και μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, σημειώνουν πως η κατάσταση βελτιώθηκε δραστικά χωρίς την ύπαρξη αεροπορικών επιδρομών”, συμπλήρωσε ο ειδικός απεσταλμένος χθες, από τη Γενεύη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κέρι: Η προσωρινή εκεχειρία είναι ίσως η τελευταία για να σωθεί η Συρία

Νέα θηριωδία του ISIS – Κρεμούν αιχμαλώτους και τους εκτελούν – ΒΙΝΤΕΟ

Συνελήφθησαν πρόσφυγες που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία

Αυτή είναι η Βρετανίδα που εκπαιδεύει μαχήτριες του ISIS στη Συρία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ