Η Τουρκία υπόσχεται την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν στον πόλεμο με το PKK

Η τουρκική κυβέρνηση θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια λίρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, για να ανοικοδομηθεί η περιοχή, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), εξήγγειλε χθες ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η τουρκική κυβέρνηση υπολόγιζε στο πρόσφατο παρελθόν ότι περίπου 6.000 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί στις συγκρούσεις και ότι το κόστος για την ανοικοδόμηση θα φθάσει το 1 δισ. ευρώ «Επενδύουμε 10 δισεκατομμύρια λίρες», ανέφερε ο Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Ντιγιάρμπακιρ. «Στη θέση των σπιτιών που καταστράφηκαν από το PKK οικοδομούμε όμορφα σπίτια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, η κυβέρνηση θα επενδύσει σε επτά αστικά κέντρα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας όπου θα οικοδομηθούν κατοικίες, τεμένη και νοσοκομεία. Η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί επίσης στην ανοικοδόμηση της ιστορικής συνοικίας Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, εξήγγειλε ο Γιλντιρίμ.

Τα ρωμαϊκά τείχη που περιβάλλουν τη Σουρ έχουν ενταχθεί στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η συνοικία υπέστη τεράστιες ζημιές στις εχθροπραξίες που μαίνονταν εκεί επί μήνες φέτος, γεγονός που ήγειρε ανησυχίες ότι μπορεί να είναι αδύνατο να αποκατασταθεί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Welt: Η Άγκυρα δέχεται να καθυστερήσει η κατάργηση της βίζας

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί κατά του ISIS στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ